lage portotarieven

Postmailing nog steeds interessant

De komst van internet heeft een grote impact gehad op het aantal postmailingen in Nederland. Waar in 2009 nog 4 spelers op de Nederlandse markt actief waren, is dat er vanaf  nog maar 1, namelijk Postnl.

Aantal poststukken gedaald
Het aantal verzonden poststukken is tussen 2011 en 2018 met maar liefst 60% gedaald, het aantal pakketjes wat wordt bezorgd is juist stijgende.

Kansen postmailing
Naast internetmarketing is het versturen van mailingen per post nog steeds een belangrijk marketinginstrument. Juist in een markt waar steeds minder per post wordt gestuurd is een goede postmailing een onderscheidende factor.

Tips goedkope mailing
Toch schrikken veel bedrijven van de kosten van een postmailing. Niet alleen de enveloppen, het briefpapier, de brochure en de handling (het insteken van de mailing) maakt een postmailing prijzig, ook de portokosten doen dat. De kosten van het drukwerk en de handling nemen af naarmate de oplage van de mailing toeneemt, de portokosten doen dat helaas niet. Is er dan geen manier om een postmailing scherp in te kopen? Zeker wel hieronder volgen enige tips:

1. Goedkoop drukwerk
Drukwerk is overal van dezelfde kwaliteit, het loont echter bij meerdere drukkerijen offertes aan te vragen. Ook kan het bij kleinere oplages interessant zijn te kiezen voor digitaal drukwerk. Laagste Portokosten kan uw drukwerk tegen zeer scherpe tarieven verzorgen omdat we drukwerk in combinatie kunnen laten drukken.

2. Goedkope handling
De handling van een mailing, het insteken, is een tijdrovend klusje. Zo duurt het handmatig insteken van 100 brieven al snel 2 a 3 uur. Het uitbesteden van de handling kan dan een goede oplossing zijn. Het snelste en goedkoopste is de mailing geschikt te maken voor machinele verwerking waarbij een insteekmachine uw brief automatisch insteekt. Wel dient de envelop dan aan bepaalde voorwaardes te voldoen. Zo dient de envelop een gomrand te hebben en geen striplock (aftrekstrip). Ook dient elke envelop voorzien te worden van het Postnl portbetaald logo. Laagste Portokosten werkt met mailinghuizen samen die de scherpste handlingtarieven hanteren, waardoor u verzekerd bent van kwalitatieve handling voor een aantrekkelijke prijs.

3. Goedkope portotarieven
Zoals gezegd maken de portokosten een groot deel uit van de mailingkosten. Om iets aan deze hoge portokosten te doen, is Laagsteportokosten opgericht. Middels een gezamelijke inkoop van mailingvolume door aangesloten bedrijven heeft Laagsteportokosten zeer scherpe portotarieven weten te bedingen. Het voordeel voor u is het kunnen meeliften op de scherpste portotarieven in de markt ook al heeft u een mailing van maar 1000 stuks. De scherpste portotarieven vindt u bij Budgetporto, via Flexporto heeft u ook scherpe tarieven maar bent u flexibeler in het aanleveren van uw mailing.